1A: Groninger Combinatie 2 – SG Max Euwe 5 – 5

Bij Groninger Combinatie waren ze vorig seizoen een beetje verrast over hun kampioenschap in de tweede klasse. Het is dan niet verrassend dat dit seizoen ‘handhaving’ in de eerste klasse het doel is. Tegen SG Max Euwe uit Enschede werd het 5-5 en daar waren de Groningers tevreden over, want dat vonden ze een veel sterker team. Een voordeel in deze klasse is wel dat na het terugtrekken van Oud Zuylen Utrecht er maar één team degradeert.

 

Afgelopen zaterdag konden we na een lange zomerstop eindelijk weer aan de competitie beginnen.
Dit klinkt alsof deze periode te lang duurde. Het was natuurlijk niets langer dan de afgelopen seizoenen, maar het voelde voor mij deze keer wel zo. M.a.w.: ik had er heel veel zin in!
Dit in tegenstelling tot de laatste paar jaren, waarin het schaken me na een aantal vervelende gebeurtenissen in mijn leven soms zwaar viel. Zoiets slijt gelukkig.

Waar het vorig seizoen onze doelstelling was ons gemakkelijk te handhaven c.q. een plek in de subtop te behalen werd het een verrassend kampioenschap.
Voor dit seizoen is het duidelijk anders. Handhaving is m.i. toch wel de inzet en met Joost en Anna erbij en het feit dat er maar 1 team degradeert zie ik hiervoor wel mogelijkheden.

We begonnen zaterdag dus tegen Max Euwe, een veel sterker team dan het onze.
Dus meteen onze tanden er maar inzetten en ziedaar; het werd een echte wedstrijd, die tot op het laatst spannend was. We hadden het geluk meteen voor te staan daar de tegenstander van Anna niet op tijd arriveerde. Voor Anna niet leuk natuurlijk, maar voor het team wel een welkom punt.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.