Charlois Europoort – HWP Sas van Gent 6 – 4

De ene 6-4 is de andere niet. Het Witte Paard uit Sas van Gent verloor met ‘slechts’ 6-4 van Charlois Europoort, maar voelde zich wel kansloos. Dat is niet hoopgevend voor de Zeeuwen, want vorig seizoen werden ze zevende, terwijl de Rotterdammers achtste werden. Aangezien geen van beide teams is versterkt en de meeste andere teams wel, kun je dit al een degradatieduel noemen. Een verslag op de HWP-site waar ook verslagen van de andere HWP-teams te lezen zijn.

 

Hoewel de uitslag, een 6-4 nederlaag, wellicht anders doet vermoeden, heeft HWP 1 geen schijn van kans gehad tegen Charlois Europoort. Het was knus in Rotterdam-Zuid. We speelden in een kantinetje van een sportclubje. In het midden van het zaaltje stond een bar. Als je van je bord opstond, moest je uitkijken dat er bij de belendende borden geen stukken omvielen. Maar het moet gezegd, de Rotterdammers hadden er alles aan gedaan om de overlast te beperken. Er was ook geen enkele relatie tussen de speelomstandigheden en het resultaat van de wedstrijd. Bij sommige HWP-ers kwamen zelfs herinneringen boven aan onze thuiswedstrijden in een te krap zaaltje in Sluiskil, waarbij er steevast 1 of 2 teams teveel aanwezig waren. Dan de wedstrijd zelf. Slava had met wit zijn traditionele plusje, maar hij slaagde er niet in een beslissende bres te slaan in de verdediging van zijn tegenstander. Koen stond naar eigen zeggen totaal verloren, maar wist te vluchten in een minder toreneindspel. Dat hield hij vakkundig remise. Toen ik een blik wierp op het bord van Glen, constateerde ik dat hij een eindspel met 2 pluspionnen had, maar zijn tegenstander stond hyperactief. Het leek me dat Glen degene was die remise moest maken en dat deed hij overtuigend. Van de partij van Rein heb ik niets kunnen zien. Zelf zei hij na afloop dat hij vreselijk slecht had gespeeld. Dat verklaart wellicht zijn nederlaag.

Lees verder op de website van HWP Sas van Gent.

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.