Eerste lustrum Haarlemse Meesters (*Update)

Open groep telt bijna 110 deelnemers. Inschrijven is nog mogelijk.
Deze herfstvakantie, van 19 tot en met 27 oktober 2019, vieren we het eerste lustrum van het Haarlemse Meesters schaaktoernooi. Ook in deze vijfde editie is er in het Stedelijk Gymnasium in hartje Haarlem naast een gesloten meestergroep weer een open toernooi. Behalve €750 voor de winnaar staat hier ook een ticket naar de meestertienkamp van 2020 op het spel. Ook in de B-groep wordt gestreden om aantrekkelijke prijzen.

In de Meestertienkamp maakt de Nederlandse IM Gerard Welling na 25 jaar zijn rentree in de Nederlandse toernooiarena. Bart Gijswijt van organiserende vereniging HWP Haarlem verdedigt zijn titel van vorig jaar, en krijgt daarbij onder andere concurrentie van de Arubaanse IM Jasel Lopez en de winnaar van het open toernooi van vorig jaar, Rick Lahaye.
De partijen uit de hoofdgroep zullen dagelijks live te volgen zijn via de website www.haarlemse-meesters.nl, maar publiek is in het Stedelijk Gymnasium (Jacobijnestraat 22 in het centrum van Haarlem) ook meer dan welkom.

Met vriendelijke groet,
Paul Tuijp en Frits Welling
Toernooiorganisatie

4 Reacties

  • Avatar
   Johan Hut 09 oktober 2019

   Jullie hielden van het spel en konden maar moeilijk afscheid nemen van de partij :).

   • Avatar
    Hendrikom 09 oktober 2019

    Ik kom Gerard niet vaak tegen, maar wanneer ik hem tegen kwam, kwam deze partij ter sprake 🙂 67 zetjes en alle pionnen nog op het bord! Grappig dat dat zo ongeveer zijn laatste toernooi in Nederland was, je zou bijna denken dat het met deze partij te maken had!

 1. Avatar
  Ludo Tolhuizen 10 oktober 2019

  Gerard vertelde me desgevraagd dat hij in 1997 (Leeuwarden) en 1999 (Den Bosch, toernooi voor de toekomst) nog in Nederland actief is geweest.

  Op de foto op de website van het Haarlemse meesters tournooi zien we Gerard naast zijn teamgenote Tanya-Marie Cnossen (destijds meisjeskampioen tot 10 jaar) zijn tegenstander verrassen met de Fabre opening (wie kent hem niet?)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.