Ronde 1: Het veld aan elkaar gewaagd?

Het 1e lustrum van het Haarlemse Meesterstoernooi is bereikt. De succesformule uit de vorige vier edities wordt opnieuw gevolgd: op zoek naar de Meesternorm is het devies.

Jérémy Moucheroud (links) bleek na zijn winst op Rick Lahaye de enige winnaar in ronde 1 van de Meestertienkamp (foto René Olthof)

De start van het toernooi vindt niet plaats op het podium, maar aan bord 11. Daar zit namelijk Eline Roebers, en de ChessQueens willen haar nog wel even in het zonnetje zetten. De organisatie gaar daar graag in mee. En het blijft niet bij lof toezwaaien en een eerste zet doen op haar bord: de ChessQueens stellen ook een damesprijs ter beschikking in groep A. De organisatie kan niet achterblijven en biedt die kans op een damesprijs ook de dames in de B-groep! Later meer over de dames.

Maar terug naar de Meestertienkamp.

Gerard Welling – voormalig deelnemer aan het Nederlands Kampioenschap – is dus weer terug in de Nederlandse toernooiarena. Zo’n 20 jaar terug was het, dat hij deelnam aan het verjaardagstoernooi van René Olthof. Generatiegenoot, goede vriend en vandaag ook weer optredend als fotograaf (dank je wel René!).

Net terug uit Italië (‘rampzalig slecht toernooi’) schuift Gerard aan tegen Nathan De Strycker. Deze sympathieke Vlaming heeft de naam van een veelscorende spits. Nou ja, daar doet de naam mij aan denken. De vlam slaat nooit echt in de pan. Gerard ontwijkt de hoofdvarianten van het Frans om een soort gesloten Siciliaan te spelen. Maar, hoewel origineel gespeeld, is deze Siciliaan weinig bloeddorstig. Zwart gaat in op zetherhaling, maar staat waarschijnlijk meer dan een fractie beter. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.