Moucheroud dicht bij norm na gelukkige overwinning

Door een fortuinlijke overwinning met zwart op Piet Peelen is Jérémy Moucheroud plotseling dicht bij een meesternorm in de Meestertienkamp. Uit zijn laatste twee partijen heeft de Fransman genoeg aan een enkel punt. Jasel Lopez heeft de toernooiwinst bijna binnen na een gedegen overwinning op Babak Tondivar.

Net als gisteren wilde Peelen te veel, en dat kwam hem opnieuw duur te staan.

Peelen – Moucheroud na 37…h5

Wit heeft zwart hier in de houdgreep, maar een dwingende winst is er niet. 38.Kg2 en rustig opstomen lijkt een goed idee; dit in tegenstelling tot het gespeelde 38.Pd6??. Na 38…Pxd6 39.cxd6 Txf1+ 40.Kxf1 Kf8 was de tijdcontrole gehaald en keek Piet plotseling tegen een verloren pionneneindspel aan. Met wit tegen Tondivar en zwart tegen Lopez lijkt de norm binnen handbereik voor Moucheroud.

Jasel Lopez kan de toernooiwinst inmiddels nauwelijks meer ontgaan dankzij een soepele overwinning op Babak Tondivar. De HWP’er kwam er eenvoudigweg niet aan te pas in een Konings-Indiër in de nahand.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.