LSG IntelliMagic – Charlois Europoort 3 – 7

De grote verrassing in de tweede ronde was de ruime nederlaag van titelverdediger LSG IntelliMagic tegen Charlois Europoort. Echter, vorig seizoen verloor LSG in de tweede ronde met 8-2 van Kennemer Combinatie en werd het toch kampioen. In de derde ronde speelt LSG tegen koploper BSG. Als de ploeg uit Leiden die wedstrijd wint, is LSG weer volop in de race. Aangezien Charlois op zijn website nooit wedstrijdverslagen plaatst, linken we hier naar het verslag van LSG.

 

Net als vorig seizoen – toen er met 2-8 werd verloren van Kennemer Combinatie – is LSG IntelliMagic in de 2e ronde van de nog prille competitie tegen een zeer ruime thuisnederlaag aangelopen. Net als de vorige keer volkomen terecht hoewel de uitslag wel wat groter uitviel dan noodzakelijk.

De start van de wedstrijd vond al eerder plaats op de clubavond waar Rudy van Wessel met zwart had gespeeld tegen Erik van den Doel. De Leidse sportman van het jaar mocht Nederland vertegenwoordigen op het EK landenteams in Batumi en had daarom recht om vooruit te spelen. In een rustige Italiaan kwam Rudy zeer comfortabel te staan. Een wat te gehaaste torenruil over de d-lijn zorgde ervoor dat de positionele gebreken van de zwarte stelling voelbaar werden. In plaats van een sterk initiatief te krijgen, moest onze man nu een moeilijke stelling verdedigen. Dat lukt niet tegen de grootmeester waardoor we de wedstrijd dus moesten beginnen met een 0-1 achterstand.

Die achterstand was echter binnen no-time weg gepoetst door de man in vorm. Mark van der Werf haalde met zwart de Pirc van stal en won in een aardig miniatuurtje van Michel de Wit. Het commentaar is van de winnaar zelf.

Lees verder op de website van LSG.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.