MuConsult Apeldoorn boekt zakelijke overwinning

In de derde ronde kwam HWP Sas van Gent op bezoek, een team waarmee we enkele jaren geleden nog een flinke strijd hebben gevoerd voor promotie naar de Meesterklasse. Ondanks een ratingvoordeel op papier, weet je dat het nooit een makkelijke wedstrijd zal zijn. Op vier borden hadden we een duidelijk ratingoverwicht en daar pakten we drie overwinningen en een remise. Op alle andere borden gaven we nog maar één nederlaag weg en boekten we eigenlijk een hele zakelijke overwinning.

De drie overwinningen werden allemaal met wit geboekt: zelf wist ik op het tweede bord na een spannende opening verrassend snel spel te creëren tegen de zwakke koning van Adrian Roos. Dat leverde een pion op en even later, ondanks wat slordig spel van mijn kant, ook de partij. Thomas Beerdsen had het op bord 4 gemakkelijk tegen Hans Groffen. Door een goede voorbereiding in een listige variant, won hij geforceerd materiaal en heeft hij alleen de laatste twee zetten van de partij zelf nog even na moeten denken. Tim Lammens speelde op het laatste bord ook een prima partij tegen Natan Pirard. Hij lokte zijn tegenstander in een Versnelde Draak en gooide er een lastige sideline tegenaan. Hij kreeg snel een veel betere pionnenstructuur en had meerdere zwaktes om op te spelen. Dat leverde snel een pion en direct ook de partij op. Net als Thomas, een miniatuurtje!
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.