Caïssa – BSG 3½ – 6½

De Meesterklasse gaat de winterstop (Tata-stop) in met Charlois Europoort en BSG aan kop. Daarbij mogen we aantekenen dat ze beide wonnen van Caïssa en HWP Sas van Gent, die nog puntloos zijn. Bijzonder is dat ze ook beide wonnen van titelverdediger LSG IntelliMagic. Verder won Charlois van Groninger Combinatie, dat pas twee punten heeft, en BSG van Kennemer Combinatie, dat zes punten heeft. Dat is een belangrijker verschil dan dat Charlois een half bordpunt meer heeft dan BSG. Alles is nog open, Kennemer Combinatie en MuConsult Apeldoorn zijn zonder meer nog kampioenskandidaten. Bij BSG schrijft iedere ronde iemand anders het verslag, deze keer deed teamleider Thomas Willemze het zelf. Met partijfragmenten.

 

Ook in de vierde ronde is BSG er in geslaagd om de goede vorm vast te houden. In Amsterdam werd er met 6½-3½ afgerekend met Caissa. Hier en daar hadden uitslagen anders uit kunnen vallen, maar de zege is nooit echt in gevaar geweest.

BSG op voorsprong
Met Ewoud heb ik de afspraak dat hij eens in de zoveel seizoenen een fraaie modelpartij aflevert die dan vervolgens in een boek gepubliceerd wordt. Zijn teleurstelling was dan ook groot toen hij hoorde dat mijn volgende boek over het Scandinavisch zal gaan. Dat zit namelijk helemaal niet in zijn repertoire! Voor de zekerheid blijft Ewoud wel gewoon fraaie partijen afleveren. Vorige wedstrijd vervulde hij de hoofdrol met een hardhandige overwinning op Jan-Willem de Jong. Vandaag won hij zo mogelijk nog sneller van Alje Hovenga.

Lees verder op de website van BSG.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.