1A: Kennemer Combinatie 2 – Philidor 1847 Leeuwarden 6 – 4

In 1A zal er maar één ploeg degraderen, omdat er negen ploegen zijn. De ongelukkige negende positie werd na drie ronden ingenomen door het tweede team van Kennemer Combinatie, dat nog puntloos was. Die plaats werd verlaten door een belangrijke overwinning op Philidor Leeuwarden, dat daarmee op twee punten blijft. De Friezen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

 

Middenduin is een natuurgebied in onze regio. Mooi afwisselend met steile boshellingen, open duin en cultuurlandschap. De variatie maakt Middenduin tot een prachtig gebied. Het was dan ook niet voor niets dat Cook besloot de getergde broers mooi in het midden te zetten op 4 en 6. Uiteraard netjes gescheiden door Cook zelf. Je weet nooit tot welke Bijbelse taferelen een te korte afstand kan leiden immers. Het werkte als een zonnetje. De broodnodige eerste punten (tegen concurrent Philidor Leeuwarden) werden een feit. The rest is history.

Op bord 1 mocht Tony het opnemen tegen IM de Jong. Het leek na de opening mee te vallen maar een zeer venijnige centrumactie werd onze jonge held teveel. Volgende keer beter.

Bord 2 werd door Esper rustig aangepakt tegen de nog kleinere kabouter Hilwerda. De grote kabouter bleek beter dan de kleine maar het was uiteindelijk allemaal net niet genoeg. Curieus detail was dat na afloop bleek dat Cook de moeder van Esper al 40 jaar kent, maar dat had niemand even verteld.

Op bord 3 de in bloedvorm verkerende Honkabouter Gilian. Wat een beest is dat aan het worden. Dit keer moest de toch niet kinderachtige Addy Lont ervaren dat er met deze jongen echt niet meer te spotten valt.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.