Donderdag 9 januari 2020 start het OPK in Delft! (*Update)

Het Open Prometheus Kampioenschap (OPK) wordt voor dit seizoen alweer voor de 33e maal georganiseerd. Het zal wederom worden gespeeld op een zevental donderdagen, van januari tot april 2020. De prijsuitreiking vindt plaats op de achtste avond, tijdens het traditionele snelschaak­toernooi.

Toernooiopzet

De toernooiformule is al jaren ongewijzigd. Het betreft een informeel maar spannend toernooi, waarin 7 ronden Zwitsers worden gespeeld. Er wordt om de donderdag gespeeld (dus 1 partij in 14 dagen). Er zijn twee groepen: De A-groep (rating vanaf 1700) en de B-groep (rating lager dan 1800). Spelers met een rating tussen de 1700 en 1800 kunnen kiezen in welke groep ze willen deelnemen. De resultaten van het toernooi worden doorgegeven aan de ratingcommissie van de KNSB. In de eerste 5 ronden kan twee maal een bye worden opgenomen, waarvoor een half punt vergoeding wordt gegeven. Meer byes of byes in de zesde en zevende ronde krijgen geen vergoeding. Vooruitspelen is in onderling overleg mogelijk.

Locatie

Het toernooi zal worden gespeeld in de speellocatie van DSC: DuWo Denksportcentrum (naast de Sebastiaansbrug), Zusterlaan 114, Delft, op loopafstand van Centraal Station Delft.

Speeldata

donderdag 9 januari 2020
donderdag 23 januari
donderdag 6 februari
donderdag 20 februari
donderdag 5 maart
donderdag 19 maart
donderdag 02 april
donderdag 23 april (snelschaak + prijsuitreiking)

De partijen beginnen om 19:45 uur. Op de eerste speelavond inschrijven om 19:30 uur.

Prijzengeld

De hoofdprijzen voor de A- en B-groep zijn respectievelijk €300 en €150. Naast de reguliere prijzen zijn er ratingprijzen.

Delftenaren en leden van de schaakclubs uit Delft strijden tevens om het Bronzen Paard, de historische trofee voor de kampioen van Delft, die onder andere door Jan Timman is gewonnen.

Meer informatie en aanmelden

Alle informatie vindt u op de toernooiwebsite van DSC, www.delftseschaaksite.nl/toernooi/opk/
Aanmelden kan t/m woensdag 8 januari 2020, via www.delftseschaaksite.nl/toernooi/opk/aanmelden.

Ik beantwoord natuurlijk graag al uw vragen en hoop u allen in het nieuwe jaar tijdens het toernooi te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Ted Barendse, toernooidirecteur

06-421140566

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.