David Anton Guijarro wint Tata Steel Challengers

Jorden van Foreest beste Nederlander in de Tata Steel Masters

David Anton Guijarro heeft vandaag na een spannende ontknoping de Tata Steel Challengers gewonnen. Daarmee verdient hij een plaats in de Tata Steel Masters 2021. De laatste ronde van het Tata Steel Chess Tournament begon vandaag met een groot applaus voor Fabiano Caruana, die gisteren al de Tata Steel Masters wist te winnen. Vandaag eindigde zijn partij met zwart tegen Vladislav Artemiev in nog een overwinning voor Caruana. Daarmee behaalt Caruana een indrukwekkende score van 10 punten uit 13 partijen. Caruana blijft nog even in ons land, want op dinsdag 28 januari speelt hij in Den Haag het Torentje Schaak simultaan-toernooi in het Tweede Kamergebouw.

In de Tata Steel Masters speelde Anish Giri vandaag vandaag met wit tegen Jorden van Foreest. Hun partij eindigde in remise, waarmee Jorden het Tata Steel Chess Tournament afsluit als beste Nederlander. Beginnend met de laagste rating van het hele veld, heeft Jorden zich tijdens deze editie van het Tata Steel Chess Tournament ontpopt als een schaker van wereldklasse. Roven Vogel uit Duitsland heeft de Tata Steel Qualifiers (voorheen de Toptienkamp) gewonnen en mag volgend jaar debuteren in de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2021.

Foto’s (rechtenvrij) van de laatste speelronde van het Tata Steel Chess Tournament 2020 (Winnaar Caruana kijkt naar partij Giri – Van Foreest en Van Foreest – Guijarro)

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.