Nederlands kampioen schaken naar Hardenberg (*Update)

Schaakvereniging Hardenberg organiseert op zaterdag 15 februari de 47e editie van het Qonnected schaaktoernooi. Naar verwachting zullen meer dan honderd schakers bij elkaar komen in Zalencentrum Mulder om hun denkkracht te meten. De totstandkoming van één van de grootste Rapid evenementen van Nederland is ook bij de schaakelite niet onopgemerkt gebleven. De 18-jarige regerend Nederlands kampioen, Grootmeester Lucas van Foreest zal in de hoofdgroep willen afrekenen met internationale titelhouders.

De tijdsdruk waaraan de schakers blootgesteld worden is een kritieke factor en leidt tot bizarre ontknopingen. Naast de echte specialisten is er ruimte voor jeugdtalent, sterke clubschakers maar ook thuisschakers. Een invasie van oosterburen zal traditiegetrouw niet kunnen worden uitgesloten.

Zoals elk jaar zullen de spelers naar niveau worden ingedeeld in poules van acht personen. De wethouder zal het zevenrondig tellende toernooi, waarin een speeltempo geldt van 20 minuten per persoon, om 10:00 uur openen. De prijsuitreiking vindt rond 17:00 uur plaats. De eerste prijs bedraagt 300,-. Het toernooi helpt de organisatie in haar missie om de schaaksport voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Schaakvereniging Hardenberg heeft in haar meer dan tachtig jarig bestaan een flinke fundering gelegd voor de schaaksport in Overijssel. De rijke historie bestaat uit een 3-voudig seminar van Wereldkampioen dr. Max Euwe eind jaren zestig. Wat recenter etaleerde Grootmeester Jan Timman nog zijn talent aan schakend Hardenberg, waar hij in ‘De Schakel’ een simultaanseance gaf. Dit jaar viert de jeugdafdeling ‘Vechters Op het Schaakbord’(VOS) haar 50-jarige jubileum wat gepaard gaat met extra activiteiten zoals schaakworkshops.

Aanmelden via: sv-hardenberg.nl/contact/aanmelden

1 Reactie

  1. Avatar
    Frits Fritschy 09 januari 2020

    “Deze hippe en versnelde schaakvorm rekent voorgoed af met het stoffige imago van de sport.” Nagels over het schoolbord. Volgens mij wordt zoiets in minder beschaafde kringen (misschien hoor ik daarbij) ‘in je eigen nest schijten’ genoemd. Ik neem aan dat Hardenberg volgend seizoen zijn teams gaat terugtrekken uit de KNSB-competitie?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.