1B: Zuid Limburg – LSG 2 : 7 – 3

Zuid Limburg is hard op weg terug te keren naar de Meesterklasse, waarin de club in 2012 landskampioen werd. De topper tegen LSG 2 werd gewonnen, waarmee de Limburgers na vijf ronden al vier punten voor staan op vier gedeelde nummers twee. Zullen volgend seizoen de uitersten Klimmen, Sas van Gent en Groningen weer alle drie in de hoogste klasse vertegenwoordigd zijn? Hier een kort verslag uit het diepe zuiden.

 

In de 5e ronde KNSB stond de kraker ZL 1 tegen LSG 2 op het programma, de nummers 1 en 2 in de 1e klasse KNSB. Het beloofde vooraf dan ook een spannende wedstrijd te worden en aanvankelijk leek het daar ook op.

De openingsfase ging gelijk op, maar geleidelijk aan kregen we steeds meer overwicht op diverse borden. In de tijdnoodfase werd deze keurig omgezet in klinkende munt.

Als eerste was Patrick op bord 1 klaar. In een scherp opgezette opening vlogen de vonken er vanaf, maar na een paar uur besloten beide spelers als eerste tot remise. Rob won zijn partij vervolgens overtuigend, waardoor er een tussenstand van 1½ – ½ op het bord stond.

Vlak voor de tijdnood besloten achtereenvolgens Fabian, René en Daniel tot remise, mede met het oog op de overige borden. Deze zagen er op bord 3 t/m 5 bijzonder goed uit en zo geschiedde: Christian (5 uit 5!), Lennert en Oscar wonnen hun partijen, waarna de wedstrijd al was beslist: 6 – 2. Waar we afgelopen ronden toch vaak tot het laatst hebben moeten vechten om de overwinning binnen te slepen (en dat ook nu weer verwachtten), ging het deze keer verrassend makkelijk.

Lees verder op de website van Zuid Limburg.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.