12e Bataviatoernooi begint met Hand en Braintoernooi

Het 12e Batavia Amsterdam Schaaktoernooi vindt plaats van donderdag 20 februari (opening) tot en met zondag 1 maart in Café Batavia 1920 in Amsterdam. De partijen beginnen dagelijks om 14.00 uur, met uitzondering van de ronde op 25 februari in het Stadsarchief Amsterdam (12.30 uur) en de laatste ronde in Café Batavia (12.00 uur). Woensdag 26 februari is een rustdag.

Deelnemersveld:

  1. GM Dimitri Reinderman 2582
  2. GM Tomasz Warakomski (POL) 2501
  3. IM Miguoel Admiraal 2501
  4. GM Friso Nijboer 2469
  5. IM Aljoscha Feuerstack (GER) 2459
  6. IM Nico Zwirs 2443
  7. IM Edwin van Haastert 2438
  8. IM Manuel Bosboom 2410
  9. IM Irene Sukandar (INA) 2408
  10. IM Lawrence Trent (ENG) 2386

Hand & Braintoernooi tijdens de opening
Tijdens de openingsavond van het 12e Batavia Amsterdam Schaaktoernooi (inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur) op donderdag 20 februari is er een Hand & Braintoernooi, waarbij acht grootmeesters/meesters (deelnemers aan het Batavia toernooi) worden gekoppeld aan acht sponsors/schaakfans. Hand & Brain wordt gespeeld met duo’s. Een speler van het team is het brein en de andere speler is de hand. Als het duo aan zet is, noemt het brein een stuk (bijvoorbeeld “paard”) en de hand dient dan te spelen met het betreffende stuk (in het voorbeeld: één van de paarden). Verder overleg binnen het duo is niet toegestaan. Voor het overige gelden de gebruikelijke schaakregels.

Meedoen is nog mogelijk. Drie plaatsen zijn op uitnodiging, de andere vijf plaatsen gaan naar de hoogste bieders. E-mail je bod naar merijnvandelft@gmail.com, geef aan of je anoniem wilt bieden of niet, en kijk op bataviachess.com of je in de top 5 staat! De opbrengst komt ten goede aan het Batavia Schaaktoernooi.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.