Groninger Combinatie – Apeldoorn

Alweer de 6e ronde van de KNSB Competitie. Tijd om weer eens te scoren, maar makkelijk zou het niet zijn tegen het sterke Apeldoorn. Dat bleek. Halverwege de middag zag het er nog goed uit, maar op het moment dat een 4-2 voorsprong op het bord stond zag het er gezien de resterende borden al weer zorgelijk uit. Er kwam inderdaad geen punt meer bij. Niettemin was dit in tegenstelling tot voorgaande nederlagen een echte wedstrijd. Met een achtste plaats hebben we alles nog steeds in eigen hand.

Het begon met een betrekkelijk rustige remise van Jan Werle. Daarna kwam er een serie uitslagen snel achter elkaar. Sipke Ernst had geen lekkere middag. Na 13…g4 groeiden de moeilijkheden die Stefan Kuipers presenteerde hem boven het hoofd. Eelke De Boer won na een wat moeizame opening. Na de dameruil nam Eelke het initiatief over en Arthur van de Oudeweeterings 32…Txc4 versnelde het einde.

Aan wie nog niet overtuigd is van het voordeel om wit te hebben adviseert uw verslaggever eens goed te gaan zitten voor de partijen van Erik Hoeksema en Joris Brenninkmeijer. Wit heeft een voordeeltje, bouwt dat uit en gaat er vervolgens dwars doorheen. Heerlijk als dat aan de goede kant van de uitslag gebeurt! Sergey Tiviakov had een voordeeltje tegen Erwin l’Ami, maar kon het niet uitbouwen met remise als ogenschijnlijk logisch gevolg. Echter, met 31.h4 gaf Sergey een geweldige kans weg. Met de achteruitpaardzet 31..Pe8! dreigt namelijk Pf6+, Kh3 en g4 mat! Alleen te voorkomen door een stuk te geven. Beide spelers misten echter 32. Lf7+ Txf7 33.h5+ Kf6! aldus Erwin l’Ami op Twitter, om er aan toe te voegen dat ‘een overwinning gezien het partijverloop ook iets teveel van het goede was geweest’. Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.