1B: Spijkenisse – Zuid Limburg 5 – 5

Zuid Limburg had de eerste vijf wedstrijden gewonnen, Spijkenisse had de eerste vijf wedstrijden verloren. Hoe kunnen ze dan tegen elkaar gelijkspelen? Heel eenvoudig, schrijft de verslaggever, de verschillen in deze klasse zijn klein. Ja, kennelijk. De drie punten voorsprong geven nog wel goede hoop op het kampioenschap, maar de Limburgers moeten nog tegen Vianen/DVP, dat van Venlo won en gedeeld tweede staat. Even kampioen worden is er niet zomaar bij, schrijft de verslaggever dan toch wel terecht.

 

Vol goede moed gingen we voor de 6e ronde KNSB op weg naar Spijkenisse. We stonden immers bovenaan in de 1e klasse B en Spijkenisse 1 had alle wedstrijden tot nu toe verloren. Maar kadootjes worden niet gegeven in de 1e klasse KNSB, zoals deze middag duidelijk zou worden…

Nadat de ludieke opmerkingen over het wel of niet handen schudden voor de wedstrijd i.v.m. het Coronavirus waren verstomd, werd al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden. Toen ik na een paar uur een rondje langs de borden maakte stond alleen Fabian prettig, op de andere borden stonden we hooguit gelijk of slechter. Dezelfde gezichtsuitdrukking zag ik ook bij verschillende andere teamgenoten. Als dat maar goed gaat aflopen…

Als eerste moest ikzelf capituleren. Ik pakte een pionnetje op b2, dat giftiger bleek dan ik vooraf vermoedde. Ik kwam alleen nog maar aan verdedigen toe en zelfs dat was niet genoeg. Mijn tegenstandster maakte geen fout en speelde het keurig uit: 1-0 voor Spijkenisse. Gelukkig trok Oscar niet lang daarna de stand weer gelijk door gebruik te maken van de kwetsbare koning van zijn tegenstander: 1-1.

Fabian had de hele wedstrijd beter gestaan, maar zag zijn stelling steeds onduidelijker worden. Na ongeveer 30 zetten had hij een kwaliteit minder, maar wel een paar pionnen als compensatie. Toen zijn tegenstander in de tijdnoodfase een fout maakte was het echter meteen gedaan: 1-2 voor ZL1.

Lees verder op de website van Zuid Limburg.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.