1A: HWP Haarlem – Caïssa Eenhoorn 3½ – 6½

Caïssa-Eenhoorn blijft, net als Zukertort Amstelveen, het oppermachtige Paul Keres nog wel achtervolgen. Beide ploegen hebben vier matchpunten minder, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Caïssa-Eenhoorn versloeg HWP Haarlem, dat vorig seizoen lange tijd kampioenskandidaat was. De ploeg uit Hoorn was vooral blij dat Arlette van Weersel, net moeder geworden, er weer bij was. Ze werd wel langdurig op de proef gesteld.

 

Het ‘welkom terug’ was duidelijk te horen, toen Arlette van Weersel zaterdagmiddag in het volle denksportcentrum ’t Spaerne (zes wedstrijden, 110 spelers) voor Caïssa-Eenhoorn aan het negende bord plaatsnam. Door de geboorte van dochter Vieve heeft ze drie ronden gemist om in het uitduel tegen HWP een geweldige rentree te maken. De Haarlemse eersteklasser ging met 3½-6½ ten onder en Arlette speelde de langste partij van de dag. Ze bleef scherp tot de laatste zet en werd vervolgens door de gerenommeerde en ervaren Aran Köhler gefeliciteerd.

Verschillende spelers van de subtopper uit Hoorn waren in de bar aan een ronde staantafel bezig met het analyseren van enkele partijen, toen Arlette haar succes kwam melden. ,,De winnende moeder’’, reageerde teamgenoot Henk-Jan Visser ad rem en een mooiere kop boven het wedstrijdverslag is niet denkbaar.

Lees verder op de website van Caïssa-Eenhoorn.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.