Limburg Open (29 mei t/m 1 juni) in Maastricht afgelast

Het 14e BPB Limburg Open in Maastricht is afgelast vanwege het coronavirus, zo is op maandag 23 maart door de organisatie bekendgemaakt. Hier onder het bericht van de organisatie.

 

Beste schaakvrienden, 

Ons 14e BPB Limburg Open schaaktoernooi kan niet doorgaan. We hebben dit op maandagavond 23 maart 2020 als organisatie besloten naar aanleiding van het besluit van het Nederlandse kabinet eerder op deze avond dat vanwege het coronavirus alle samenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden.

Ons toernooi (gepland van 29 mei t/m 1 juni 2020) valt binnen deze termijn.

Voor ons rest dus niets anders dan het toernooi voor dit jaar te cancelen.

Velen voelden dit al aankomen. De laatste paar weken meldde zich dan ook vrijwel niemand meer aan en als organisatie begonnen we ook steeds meer rekening te houden met een afgelasting.

Omdat we een unieke formule van een toernooi van vier dagen hebben, heeft het ook weinig zin om een verplaatsing naar een andere periode te overwegen.

De personen die zich hadden aangemeld, zullen persoonlijk bericht ontvangen. Wie reeds het inschrijfgeld heeft voldaan, zal dit uiteraard terug ontvangen. We zullen dit zorgvuldig afhandelen. Omdat zorgvuldigheid vóór snelheid gaat, kan het misschien heel even duren. We vragen hiervoor begrip en even geduld. U kunt erop vertrouwen dat het in orde komt.

Het is een hard gelag om het toernooi te moeten cancelen, maar het is niet anders en binnen de context van de vele personen die wereldwijd door het coronavirus komen te overlijden, moeten we kunnen relativeren, en zeggen we: we richten onze blik vooruit en nodigen iedereen graag uit voor het 14e BPB Limburg Open in het pinksterweekeinde van 2021. Dan maken we er weer een schaakfeest van.

We hebben een van Europa’s grootste, leukste en gezelligste toernooien en dat in de heerlijke, historische en bourgondische stad Maastricht met z’n prachtige omgeving.

Alleen…. nu even niet.

Beste groet en blijf gezond!

Organisatie Limburg Open, Maastricht.

Over frankclevers-schakenlimburg

- Redacteur websites KNSB
- Webmaster Limburgse Schaakbond.
- In organisatie Limburg Open, Maastricht.
- Voorzitter Schaakvereniging Maastricht.
- Erevoorzitter Limburgse Schaakbond.
- Lid van Verdienste KNSB.
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.