Unieke Apeldoornse samenwerking

Voor jong en oud is schaken de ideale sport om thuis te beoefenen. Het Apeldoornse schaakleven heeft zich als gevolg van de coronacrisis razendsnel naar het internet verplaatst. Het is leuk en spannend om aan online toernooitjes mee te doen en voor toeschouwers zijn die toernooitjes ook leuk om te volgen. Schaken heeft bovendien als voordeel dat de lessen en trainingen gewoon door kunnen gaan, eveneens in online vorm.

Er is inmiddels een unieke Apeldoornse samenwerking ontstaan. Schoolschaken Apeldoorn, Schaakstad Apeldoorn, Schaakacademie Apeldoorn en Stichting Schaakweek hebben de handen ineengeslagen en gezamelijk een weekschema met activiteiten ontwikkeld:

Maandag 23 maart 18.45-20.05 uur Apeldoornse Jeugdschaak Arena lichess.org/tournament/WxaomXaN
20.00-23.00 uur Schaakstad Online Competitie Alleen voor leden
Dinsdag 24 maart 19.00-21.00 uur Schaakacademie Apeldoorn Arena lichess.org/tournament/Ufj2Yjd7
Woensdag 25 maart 20.00-23.00 uur Schaakstad Online Competitie Alleen voor leden
Donderdag 26 maart 19.00-21.00 uur Simultaan IM Thomas Beerdsen lichess.org/simul
Vrijdag 27 maart 19.00-21.00 uur Apeldoornse Jeugdschaak Arena lichess.org/tournament/naiNbd5B

Alle Apeldoornse schoolschakers en jeugdleden van Schaakstad Apeldoorn kunnen op maandag en vrijdag meedoen aan de Apeldoornse Jeugdschaak Arena. De reguliere clubavonden voor volwassen leden van de schaakclub, op maandag en woensdag, gaan ook door in online vorm. Op donderdag geeft de Apeldoornse topschaker Thomas Beerdsen een simultaan voor leden.

Ook als je nog nergens lid van bent, kun je meedoen. Het toernooi op dinsdag van Schaakacademie Apeldoorn is open voor iedereen. Zie de uitleg hier: www.schaakacademieapeldoorn.nl/online-toernooien

Het online schaken slaat aan, getuige dit verslag met foto’s: www.schaakstadapeldoorn.nl/blog/2020/03/21/apeldoornse-jeugdschaak-arena-groot-succes

Als je interesse hebt in een van de activiteiten, kun je een berichtje sturen aan Merijn van Delft

(merijn@schaakweek.nl). Dan krijg je een wachtwoord toegestuurd om deel te kunnen nemen of je wordt met de juiste persoon in contact gebracht.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.