Robbert van Dijkhuizen jongste voorzitter Caïssa-Eenhoorn

Met Robbert van Dijkhuizen heeft Caïssa-Eenhoorn de jongste voorzitter in zijn bijna 100-jarige historie. Tijdens de jaarvergadering van gisteravond nam Robbert de hamer over van Co Buysman die aftredend was en zich niet herkiesbaar stelde. De club heeft ook een nieuwe penningmeester. Arend Stapel werd opgevolgd door Ardjan Langedijk. Beide vertrekkende bestuursleden werden voor hun verdiensten benoemd tot erelid.

De oudste voorzitter aller tijden van Caïssa-Eenhoorn draagt de hamer over aan de jongste voorzitter in bijna honderd jaar.

Arend Stapel is met een ‘dienstverband’ van precies een kwart eeuw de langstzittende penningmeester ooit bij de vereniging. Voor de club heeft hij meer gedaan dan op de centen te letten. Arend verzorgde beginnerscursussen, was actief op de jeugdavonden en hielp mee bij allerlei clubactiviteiten. Voorzitter Co Buysman bedankt hem voor zijn jarenlange inzet met een cadeaubon en bloemen.

Arend Stapel tijdens zijn dankwoord, nadat hij bloemen en een cadeaubon heeft gekregen.

Arends opvolger Ardjan Langedijk, speler van het eerste bondsteam van Caïssa-Eenhoorn, is bekend met cijfers. In zijn 24-jarig bestaan heeft HSV De Eenhoorn – dat in 2012 samenging met Caïssa – slechts twee penningmeesters gehad: Aart Dekkers vanaf het begin en Ardjan de laatste negen seizoenen. Daarnaast is de in Heemstede wonende schaker penningmeester geweest van een grote hockeyvereniging. Met hem is Caïssa-Eenhoorn dan ook een ervaren bestuurslid rijker.

Co Buysman maakte zich in zijn jaren als voorzitter sterk voor verjonging binnen het bestuur en heeft op de laatste dag als preses zijn zin gekregen. Hij werd in 2017 als 63-jarige de oudste voorzitter ooit bij de club en maakte plaats voor Robbert van Dijkhuizen, met zijn 24 jaar de jongste aller tijden. De opvolger van Robbert werd de 20-jarige Martijn de Wit, terwijl Sernin van de Krol een dag voor de jaarvergadering 31 is geworden. Ger Roos en Ardjan Langedijk zijn de senioren in het vijftal.

Binnen het bestuur heeft Co, vanaf 2005, meerdere functies gehad. Daarnaast schreef hij voor het clubblad (in 2012 voor het laatst verschenen) en schrijft hij voor de website van Caïssa-Eenhoorn. Ook is hij te vinden voor aparte en ludieke acties, zoals met een gebreid schaakspel op de Rode Steen in Hoorn staan, een sponsorfietstocht rijden met een schaakbord voorop of een videoschaakclip voor de vereniging maken. Robbert sprak hem toe en vergezelde zijn dankwoord met een cadeaubon en bloemen.

Hilariteit was er toen een van de leden zich versprak en zich afvroeg wat je wel niet moest doen om erelid te worden. ,,Je spreekt voor je beurt. Wacht nog tien minuten, dan krijg je antwoord’’, zei secretaris Ger Roos. De twee vertrekkende bestuursleden moesten de zaal verlaten en hoorden tien minuten later bij binnenkomst dat ze unaniem tot erelid waren benoemd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.