“En Passant, Dubbelschaak en Promotie” door Hans Meijer

Welke naam geef je aan een schaakclub? Wie een blik werpt op de namen van clubs die aan de KNSB-competitie deelnemen ziet namen van beroemde schakers (Botwinnik, Philidor, Paul Keres), namen van stukken (Het Witte Paard, De Raadsheer, De Zwarte Dame), plaatsnamen (Middelburg, Rijswijk, Venlo), chique schaakgenootschappen (BSG, DD, HSG), af en toe een sponsor (MuConsult Apeldoorn, LSG IntelliMagic, Qonnected Hardenberg),… lees de hele column in PDF

Deze, en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

2 Reacties

 1. Avatar
  Robbert van het Kaar 03 oktober 2020

  Dirk Goes schreef ooit een uitgebreid overzicht van namen van Nederlandse schaakclubs. Die heb ik op zijn site helaas niet kunnen vinden. Zie voor de site http://www.sgaschaken.nl/over-sga/dirks-historiehoek/

   

  • Avatar
   meijgia 04 oktober 2020

   Robbert, Interessant. Misschien dat Dirk dit artikel op zijn site kan plaatsen en hier de link door kan geven. Hans.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.