Jan Timman wil toernooien winnen, maar niet online (interview)

Schaakgrootmeester Jan Timman, ook wel bekend als The Best of the West, was een van de beste schakers ter wereld. Hij hield onze eer hoog tegenover de Russische overmacht van Karpov en Kasparov. Nu blikt hij, aan de hand van zijn honderd meest legendarische partijen, terug op zijn carrière in het boek Timman’s Triumphs.

Jan Timman, inmiddels bijna 69 jaar oud, schaakt nog altijd. “Als gevolg van de coronapandemie zijn er geen toernooien”, vertelt hij in De Week van Gelderland. “Mijn laatste partij was in maart. Online schaken? Daar houd ik niet van, dat is niet het echte spel.”

Timman woont in de Arnhemse binnenstad, maar ontmoet ons vanwege het coronavirus niet in de studio, maar in Park Sonsbeek. “Arnhem is zo’n mooie stad. Je hebt park Sonsbeek en de Rijn, waar vind je dat zo naast elkaar?”

Lees, kijk en luister hier verder: www.omroepgelderland.nl/nieuws/2479740/Schaaklegende-Timman-69-uit-Arnhem-wil-nog-altijd-toernooien-winnen-maar-niet-online

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.