Fameuze nieuwtjes van Loek

In Ecce Homo Ludens XV schrijft René Olthof over Loek Mostertman, die in 1955(!) al meedeed aan het Hoogoventoernooi. Volgens René is Loek ook de bedenker van vele fameuze nieuwtjes, waaronder 10.h4 in de Draak.

Loek Mostertman in Wijk aan Zee in 2013.

Lees het artikel op de HMC-site. Zie ook het overzicht van alle artikelen in deze serie.

1 Reactie

  1. Avatar
    Hendrikom 06 januari 2021

    Die ken ik wel. In 1990 in Dieren kreeg ik een Traxler van hem te vreten die ik maar ternauwernood overleefde. Twee ronden later ging mijn spion bij mijn tegenstander bij de caravan kijken en zag dat die de Traxler aan het voorbereiden was. Ik had daar verder natuurlijk nog nooit van gehoord, of dan tenminste het niet bestudeerd, dus ik deed snel wat anders 🙂 .. De partij kwam ik onlangs weer tegen in mijn archieven die plots van zolder af moesten…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.