Het Open Online Roosendaals Bekertoernooi

Schaakvereniging De Pion uit Roosendaal organiseert een hybride beker/knock-outtoernooi waar iedereen aan mee kan doen. In de wintermaanden hebben we intern het concept van het toernooi uitgeprobeerd en dat beviel zo goed dat we het nu als open toernooi nogmaals organiseren. Omdat een grootschalig toernooi op een locatie er nog niet in zit, doen we het online maar met de mogelijkheid om offline te spelen als jij en je tegenstander dat goed vinden (houd natuurlijk rekening met de corona-maatregelen).

Wat is het concept?
Er wordt wekelijks een ronde gespeeld waarbij je een mini-match speelt tegen een andere schaker. Win je de match, dan ga je door naar de volgende ronde, verlies je de match dan ga je naar de herkansingen. Winnaars spelen tegen winnaars en verliezers spelen tegen verliezers. Heb je twee matches verloren, dan lig je uit het toernooi. Hoelang het toernooi dus duurt, is afhankelijk van het aantal deelnemers. Er wordt vanaf 1 maart, 20.00 uur iedere week ingedeeld. Zorg dus dat de match je hebt dan wekelijks voor maandag 20.00 uur is gespeeld en de uitslag is ingediend.

Hoe werkt een mini-match?
Je speelt twee partijen van 7 minuten + 7 seconden op de plek waar jij en je tegenstander dat willen, dat kan online zijn op bijvoorbeeld Lichess.org of Chess.com maar je kunt, met inachtneming van de huidige maatregelen vanuit de overheid (denk aan de avondklok maar ook het bezoek), ook bij elkaar op bezoek om de match te spelen.
Eindigt de match in 1-1? Dan speel je een beslissingspartij volgens het armageddon-formaat, bijvoorbeeld met 5 minuten tegen 4 minuten waarbij zwart voldoende heeft aan remise. Je hebt steeds een week de tijd om een geschikt moment samen met je tegenstander te vinden om de match te spelen.

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden via de website hetopenonlineroosendaalsbekertoernooi.nl/. Daar kun je nadat je je hebt aangemeld ook je tegenstander vinden en zijn opgegeven gegevens (e-mailadres en gebruikersnamen op de populairste schaaksites). Op die website geef je ook de uitslag door.

Aanmelden is geheel gratis. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er een prijzenpakket worden geregeld.

Bijzonderheden
Bij het indienen van de uitslag wordt verzocht om de links naar de gespeelde partijen op te geven ter controle. Speel je offline, dan wordt verzocht om allebei de uitslag per e-mail door te geven bij Frank Lambregts (frank@depion.nl).
Kun je een week echt niet spelen, dan is het mogelijk om een bye op te nemen. Dit kun je doen door voor de maandag van de week dat je niet kunt spelen te mailen naar Frank Lambregts. Deze bye wordt gezien als een verliesmatch.

reglement | aanmeldformulier

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.