Queens’s Gambit Hilversum ipv HSG Open 2021

Het HSG Open 2021 in juni gaat niet door. In plaats daarvan vindt onderstaand schaakevent plaats in Hilversum van 10-12 september 2021.

Vanwege het enorme succes van de serie The Queen’s Gambit organiseren de Bibliotheek Hilversum, het A. Roland Holst College en de Stichting Hilversum Schaakt in het weekend van 10-11-12 september 2021 Queen’s Gambit Hilversum. In samenwerking met hilversummers.nl en Fabrique Ludique is een gaaf programma samengesteld en ter promotie van het meiden/vrouwenschaak en gericht op de jeugd. In de serie staat Beth Harmon centraal, in Queen’s Gambit Hilversum staan 2 Nederlandse meiden en schaaktoptalenten centraal: de 14 jarigen Eline Roebers (onlangs wereldkampioen rapidschaak tot 14 jaar geworden) en Machteld van Foreest (onder voorbehoud) uit de beroemde schaakfamilie.
Zij spelen op vrijdag bij het A. Roland Holst College en zaterdag in de Bibliotheek o.a. wedstrijden tegen de beste schakers van Hilversum en tegen de beste dames en heren van HSG. Daarnaast worden presentaties en voordrachten verzorgd o.a. over het damesschaak en de geschiedenis van het vrouwenschaak.

Op zondag vindt een schaakfestival plaats in Fabrique Ludique in Hilversum Oost, met o.a. een workshop over het Dame Gambiet, een schaakestafette, een simultaan voor de jeugd, wedstrijden op een groot schaakspel tussen de hoofdrolspeelsters en jeugdspelers en schaken via een Oculus Rift.

Het gehele weekend wordt live gestreamd door hilversummers.nl en wordt vertoond via diverse websites.

Henk Cornelissen

Voorzitter Stichting Hilversum Schaakt

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.