Schaakevenement Stadspodium Rotterdam

Deze zomer mogen Rotterdammers het opnemen tegen internationale schaakgrootmeesters. Op zondag 22 augustus staat het Stadspodium volledig in het teken van de populaire denksport schaken. Simultaan schaken, snelschaken en recreatief schaken, alles komt voorbij tijdens het openlucht schaakevenement.

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er ’s zomers van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam Zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad.

Schaken in de open lucht

Het openlucht schaakevenement is geschikt voor alle soorten schakers, van beginners tot experts en ervaren grootmeesters, iedereen is welkom. Op zondag 22 augustus kunnen Rotterdammers het tijdens een potje snelschaken opnemen tegen de ervaren schakers Marijn den Hartog, Jorik Klein en Adrian Mensing. Ook is het mogelijk om het in één van de twee rondes simultaan schaken op te nemen tegen veelvuldig Nationaal en Europees kampioen én de eerste en enige Nederlandse vrouw met de titel ‘grootmeester’: Zhaoqin Peng.

Het snelschaken is zonder pauze en tijdens het doorlopend simultaan schaken is het mogelijk om voor langere tijd aan te schuiven. Aanschuiven voor de eerste ronde simultaan schaken kan tot 14:15 en aansluiten voor ronde 2 kan tot 16:30. Inschrijven voor het evenement kan op locatie, het is dus niet nodig om je vooraf in te schrijven. Meedoen aan het snelschaken, simultaan schaken en recreatief schaken is helemaal gratis.

Programma

12:30 uur                                  Inloop
13.00 uur – 17:00 uur               Start snelschaken met grootmeesters
13.00 uur – 14:45 uur               Ronde 1: Simultaan schaken tegen Zhaoqin Peng
15.15 uur – 17:00 uur               Ronde 2: Simultaan schaken tegen Zhaoqin Peng
17.00 uur                                  Einde schaakevenement        

Er kan van 13.00 – 17.00 uur recreatief geschaakt worden bij het Stadspodium.

Informatie

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zondag 22 augustus, van 13.00 tot 17.00 uur
Alle aankomende evenementen zijn te vinden op de website en op Facebook.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.