Duijn triomfeert op ‘t Wad

Duijn triomfeert op ‘t Wad

Rob Duijn heeft het Texelse rapidtoernooi “Mat op ‘t Wad” met 8 uit 9 gewonnen. Het toernooi werd op 14 augustus onder prachtige weersomstandigheden in de boomgaard van Texels schaakkampioen Jaap Dros gespeeld. Favoriet John van der Wiel verloor in de derde ronde verrassend van Dick de Graaf en moest toezien dat de ontketende Duijn hem een half puntje voorbleef. De aanhang van de schakers genoot van een bezoekje aan het eiland en kon in theetuin “Karmijn”, eveneens op het erf van Dros, genieten van biologische lekkernijen.
Tijdens het toernooi werd het zogenaamde “Texelse schaakspel” getoond. Dit schaakspel is in 2021 ontworpen en is verkrijgbaar bij de Texelse VVV of via ondergetekende (janwillem.duijzer@gmail.com). De opbrengst is voor MS Research.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.