De eerste Schaakpotcast

Vandaag kunt u de eerste aflevering van de Schaakpotcast beluisteren of zien. Tim Verlaan, de bedenker en maker van de podcast, speelt veel schaakpotjes, vandaar de naam.

Enthousiast gemaakt door The Queen’s Gambit is Tim veel gaan schaken en als huis-tuin-en keuken-schaker kreeg hij elke dag meer vragen. Als fervent podcastluisteraar kwam hij zo op het idee om een podcast te gaan maken over schaken. In zijn serie geeft een aantal prominente schakers uitleg over diverse facetten van het spel, maar ze vertellen ook interessante persoonlijke anekdotes en ervaringen. Mister Chess, Hans Böhm, is de gast in de eerste aflevering. De komende vrijdagen volgen afleveringen met Nick Schilder, Paul van der Sterren, Tex de Wit en Genna Sosonko.

Tim hoopt via deze serie de beginnende schaker op weg te helpen naar een hoger schaakniveau, maar ook een inkijkje te geven in de schaakwereld.

De KNSB en het Max Euwe Centrum hebben het initiatief van Tim ondersteund. De serie is op YouTube en Spotify te zien en beluisteren.

www.youtube.com/watch?v=CPa69INq6pU

open.spotify.com/show/3EO3eyTpvSyGFTGoL62w9U?si=jPHh3tsDSDaqbsBGPDMUjQ&dl_branch=1

1 Reactie

  1. Avatar
    PeterGelpke 31 augustus 2021

    Persoonlijke vragen van Tim en/of persoonlijke antwoorden van Hans, er is zoveel meer dan alleen het geschreven woord!   Ook ik herinner me de eerste matchpartij Fischer-Spasski uit 1992 nog als de dag van gisteren, werkelijk een magisch moment.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.