schaakstukje

Louis.

 

Onlangs had ik een boze droom. Ik was sportverslaggever van een groot landelijk dagblad. Het speelde zich af in de perszaal na een interland van het Nederlands elftal. Het interview verliep als volgt: (J)Meneer van Gaal vindt u niet dat er in de achterhoede de bal te veel heen en weer werd gespeeld? (L) Je bedoelt dat het op een schaakpartij leek? (J) Voetbal kun je toch niet met schaken vergelijken? (L) Wat weet jij nou van schaken? (J) Nou eh ik ben 25 jaar lid geweest van een schaakclub (L, met stemverheffing) Weet jij wel wie het schaken heeft uitgevonden? (J) Geen idee (L, inmiddels rood aangelopen) Zie je nou wel dat je niks van schaken af weet. IK ben degene die het schaken heeft uitgevonden.

Met stomheid geslagen en verbijsterd over zoveel arrogantie en domheid verliet ik de zaal en heb nooit meer een partij schaak gespeeld.

In mijn droom.

 

Julius

 

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.