schaakstukje

Regenboogschaak

Nu de lhbti-gemeenschap de trend heeft gezet om vlaggen (ook de Friese), posters en wat dies meer zij van vrolijke kleuren te voorzien, wil ik als schaker niet achterblijven. Wat te denken van een regenboogbord? Laten we van de primaire kleuren rood, blauw en geel uitgaan en daar groen aan toevoegen. We hebben liefst 64 velden tot onze beschikking, dus er is veel variatie mogelijk. Met vier kleuren kun je 24 verschillende combinaties maken. Te beginnen linksonder met a1 en zo van links naar rechts zigzaggend door t/m h3. Dan opnieuw beginnen met a4 t/m h6 om te eindigen met de rijen a7 t/m h8.

De stukken blijven uiteraard wit en zwart, hoewel het een uitdaging zou zijn deze ook een kleurtje te geven (was die gele toren nou van mij?). Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt. Het spel zal er niet gemakkelijker op worden.

Julius

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

2 Reacties

  1. Avatar
    TheBlackKnight 02 november 2021

    In deze tijden lijkt me wel vrolijk wat meer kleuren om de wereld wat minder zwart/ wit te bekijken. Alles met zijn tijd mee, Anderzijds vind ik dat zwart/ wit op het bord wel prettig en er valt genoeg te zien en beleven als we de focus verleggen van het zwart/ wit naar de talloze mogelijkheden die het spel brengt.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.