Interview met Manuel Bosboom (deel 1): hoe maak je je partijen spannend?

We hebben ons eerste interview gedaan, en wel met Manuel Bosboom. Hij is een hele sterke Nederlandse schaker, met een hyperscherpe stijl. Zijn aanvalspartijen en offerpartijen zijn beroemd. Hoogtepunten zijn natuurlijk overwinningen op Leko en Kasparov. Er is een boek uit over het zijn leven en partijen: Chess Buccaneer, geschreven door Peter Boel en Merijn van Delft. Daarover lazen we trouwens het eerst op schaaksite.

In het eerste deel van dit interview vertelt hij hoe je je partijen spannender kunt maken, en hoe je kunt voorkomen dat je bijvoorbeeld in de saaie variant van het Italiaans uitkomt.

Klik deze link om het interview te kijken.

In deel 2 laten we een partij zien, en in deel 3 komen de vragen van jeugdleden van onze club aan bod. Veel plezier met kijken, en vergeet niet te abonneren, dan krijg je direct bericht als deel 2 live gaat.

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.