WK-titel met ’team Carlsen’ is voor Jorden van Foreest kers op de taart van fantastisch jaar

Grandioos. Zo kun je het jaar van Jorden van Foreest gerust omschrijven. Wat begon in januari met een totaal onverwachte zege van het belangrijkste schaaktoernooi ter wereld, Tata Steel Chess in Wijk aan Zee, eindigde in december met de wereldtitel van Magnus Carlsen, bij wie de Groningse schaakgrootmeester in het secondantenteam zat. ‘Het was een heel speciaal jaar.’
Nadat de 31-jarige Noor Carlsen zijn Russische uitdager en leeftijdsgenoot Ian Nepomniachtchi (door iedereen ‘Nepo’ genoemd) in Dubai versloeg en z’n vijfde wereldtitel behaalde, maakte de beste schaker ter wereld op social media bekend wie er in z’n team zat. In het filmpje betitelt hij Van Foreest als the new guy die voor de creatieve ideeën moest zorgen. ‘Magnus kan de creativiteit in mijn spel wel waarderen. Maar dat is denk ik niet de enige reden dat hij me heeft uitgenodigd voor z’n team’, vertelt Van Foreest.
‘Hij wilde me ook als snelschaak-trainingspartner hebben, voor het geval de match in een play-off zou eindigen. En ik ben een goede aanvulling op sociaal gebied. We hadden sowieso een goede sfeer in het team.’
Lees verder op rtvnoord.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.