schaakstukje

Geluk

In mijn jonge jaren biljartte ik veel. Mijn maat en ik gingen eens naar een eredivisie wedstrijd driebanden kijken in het oosten van het land. In het zalencomplex was ook een cafégedeelte waar een biljart stond. We waren mooi op tijd en dus konden we nog wel een keutje leggen. Toen we goed en wel bezig waren stond plotseling zesvoudig wereldkampioen driebanden Torbjörn Blomdahl naar ons te kijken. Alsof je met je buurman staat te tennissen en Roger Federer staat langs de lijn.

Wat zou het mooi zijn in een schaakcafé te zitten en Manuel Bosboom vraagt: ’Vluggertje’?

Julius

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

4 Reacties

 1. Avatar
  Robbert van het Kaar 23 februari 2022

  Dag Julius,

   

  Altijd leuke schaakstukjes. Minder moeilijk dan je denkt, vluggeren met Bosboom. Die is regelmatig in café de Laurierboom in Amsterdam, en wil met iedereen spelen. Het mooiste is: hij pas zijn niveau aan aan dat van de tegenstander, en speelt natuurlijk altijd volstrekt origineel. en wint (bijna) altijd.

   

 2. Avatar
  LDBoutens 23 februari 2022

  Dag Julius,

  uit oude tijden ben je dan nog het Hok vergeten.

  In het Utregse kenden we het Ledig Erf. Inderdaad jammer dat dat soort spelletjeshokken voorgoed verleden tijd zijn. Ik geloof in het geval van het Ledig Erf alweer sinds 2002. 7 dagen in de week monopoly, toepen, blitzen en bridgen om een tariefje. Tussendoor bruinebonensoep, een witte tosti, 15 witbier en een pak peuken. Weemoed inderdaad!

 3. Avatar
  juliusbosma 23 februari 2022

  Dank voor de tip Robbert. Als ik in Amsterdam ben zal ik er aan denken. Bosboom zal in mijn geval wel een paar nivootjes moeten zakken.

 4. Avatar
  schakeraad 24 februari 2022

  Manuel neemt ook met minder tijd genoegen. In overleg 😉

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.