schaakstukje 01-09-2012

De Stones komen naar Nederland! Als eerbetoon een stukje uit de oude doos.

Dirk’s ABC.

Wie wel eens een bruiloft of jubileumfeest bezocht heeft kent het wel: het ABC. Een levensschets van de bruid, bruidegom of jubilaris aan de hand van het alfabet. Nu ben ik niet zo gek op feestjes dus dan maar een alternatief bedacht voor voorzitter Dirk Schild die na 30 (!) jaar trouwe dienst zijn hamer door geeft. Dat verdient een stukje. En omdat Dirk één van de grootste Stonesfans van het westelijk halfrond is lijkt het me wel aardig hem een muzikaal cadeau aan te bieden (een 7-daagse cruise viel net buiten de begroting). De oplettende lezer/fan herkent in onderstaande tekst enkele ‘verborgen’ titels van dit alleraardigst bandje uit het United Kingdom. Huis deejay Wim weet ze vast wel te herkennen en er een fraaie mix van te brouwen. Elke keer dat er ingehaakt wordt op de onvolprezen Sneker schaaksite schallen de rauwe riffs en dito zang uit de speakers. Deze keer geen lullig ABC’tje maar een heuse selectie van Jagger/Richards en consorten:

Als opwarmertje beginnen we uiteraard met het bekende openingsnummer van de Stones. Ook Bill Gates herkende het nummer en gebruikte het jaren geleden voor de start van weer een nieuwe Windows versie.

Het leken wel 2000 lichtjaren, zolang stond onze Dirk aan het roer van schaakclub Sneek. Nu is dit wellicht wat overdreven maar 30 jaar is toch op zijn minst respectabel. Geen aantal om gemengde gevoelens bij te krijgen, zoveel is duidelijk.

In al die jaren vonden de Sneker schakers in allerlei uitspanningen hun schuilplaats. Voor sommigen wellicht een emotionele redding na alweer een dag van noeste arbeid. En dat allemaal op de bekende robijnen dinsdag.

Ik weet niet of onze jubilaris van bruine suiker of spicy Nederwiet houdt maar je kan niet altijd krijgen wat je wil. Waar dit op slaat weet ik ook niet maar er passen wel mooi 3 titels in.

Eén ding is zeker: om Dirk hoeven we ons geen zorgen te maken. Dat we hem gaan missen als preses is echter wel duidelijk. Maar wachten op deze vriend is er niet bij omdat het schakershart nog steeds op de goede plek zit.

Geen bestuurlijke beslommeringen meer want komende dinsdag zit hij voor de laatste keer voor. Wellicht wordt de voorzittershamer geruild voor een echte. In elk geval bedankt voor al die jaren. Het is nu allemaal voorbij. Huilen is niet nodig, dat is voor gekken.

Julius

  1. Voor de zekerheid, en om niet jarenlang rechten te moeten betalen en hiermee de clubkas te plunderen, nog even met BUMA/STEMRA gebeld. Men had geen bezwaar.

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.