Het wonder van Haarlem

Stel je eens voor, je speelt de wedstrijd van het jaar. De verliezer degradeert, de winnaar mag nog een jaar langer genieten van de Meesterklasse, het summum van het Nederlandse clubschaak. Dan weet je dat aan beide kanten alle registers opengetrokken worden en de bodem van de clubkassen tijdelijk wordt bereikt.

Zo trad Groningen tegen ons aan met niet alleen GM Sipke Ernst, maar ook met drie nieuwe leden: IM Jogstad, GM Warakomski en GM Jorden van Foreest (jawel, de one and only) waren uit resp. Scandinavië, Polen en België ingevlogen om de vijand te versterken. Wij putten ook uit buitenlandse bronnen met GM Sochacki uit Parijs en de Poolse GM Tomczak, beroemd omdat hij de enige mens op aarde is die Kramnik ooit mat zette in een lange partij. Jaja, de degradatiestrijd doet rare dingen met teamleiders, tot wanhoop van de penningmeesters.

De wanhoop werd nog wat groter toen niet alleen GM Tomczak maar ook onze resident-GM en steunpilaar Wouter Spoelman zich daags voor de wedstrijd ziek afmeldde. Daar ging ons (grand)masterplan! Onze gemiddelde rating van 2400 schrompelde ineen tot een voor Meesterklasse-begrippen magere 2316. Daar zette Groningen 2384 tegenover. We tellen aan KC-kant 2 IM’s en 1 GM, daar zet Groningen 3 IM’s en 3 GM’s tegenover. En dat terwijl 5-5 voor ons niet genoeg is.

Lees verder voor het verslag van de Meesterklasse-wedstrijd Kennemer Combinatie 1 – Groninger Combinatie 1 op de site van Kennemer Combinatie.

Pieter Roggeveen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.