Capelle Schollevaar: the ultimate pleasure

Vrijdag was een primeur. Ik schaak toch al zo’n 25 jaar in clubverband in de Randstad, maar had nog nooit gehoord van onze tegenstander in de KNSB-beker. CSV, ik moest het opzoeken. Blijken de sympathieke Capellers niet alleen Liam Vrolijk voortgebracht te hebben, ze hebben nota bene ooit Hoofdklasse gespeeld. Mea culpa, ik ga maar eens wat historische uitslagen uit de jaren ’70 en ’80 goed doornemen.

Dan de wedstrijd: Eline en ik trokken gezamenlijk naar Capelle aan de IJssel. We waren er allebei nog nooit geweest, dus we namen ruim de tijd voor de reis en konden zo nog een stief halfuurtje rondom de speelzaal vertoeven. Gelukkig speelt CSV in Capelle Centrum in de charmante wijk Schollevaar, aan het Stationsplein zelf. Eline en ik hebben veel mooie stadscentra mogen bewonderen, maar het winkelcentrum, dat aan de speelzaal vast zat, was het summum, de onbeschrijfelijke historische schoonheid. Lees verder het verslag van Pieter Roggeveen op de site van Kennemer Combinatie.

2 Reacties

 1. Avatar
  Pipo Koeien 11 april 2022

  Pieter vergeet in zijn verslag melding te maken van de Rijnmond-klassieker “Capelle Schollevaar” van The Amazing Stroopwafels. Af te spelen via Spotify, voor de ongeduldigen hier alvast de tekst

  Breng me maar naar Capelle Schollevaar
  Even maar meegenieten van dat leven daar
  Breng me maar naar Capelle Schollevaar
  Even maar spelevaren met de metro daar

  Migraine heeft model gestaan voor wat hier is gebouwd
  De architect z’n vrouw was weggelopen
  Dus wie aan schele hoofdpijn lijdt die voelt zich heel vertrouwd
  Zodra hij Schollevaar komt ingekropen

  Breng me maar naar Capelle Schollevaar
  Even maar meegenieten van dat leven daar
  Breng me maar naar Capelle Schollevaar
  Even maar lekker zitten in de zon

  Breng me maar naar Capelle Schollevaar
  Even maar meegenieten van dat leven daar
  Breng me maar naar Capelle Schollevaar
  even maar lekker springen van ’t balkon

   

   

 2. Avatar
  Caesar64 11 april 2022

  Heeft de Kennemer Combinatie ook nog nooit het genoegen gehad een uitwedstrijd tegen Spijkenisse te hebben mogen spelen? Jammer want alleen de metro van Rotterdam richting Spike City is minstens net zo verrassend als een bezoekje aan Capelle.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.