De teen van Casillas; Hoogeveen – Spassky’s 3.5-4.5

Over de rol van toeval en geluk in de sport zijn waarschijnlijk al boekenkasten volgeschreven; vooral waar het voetbal betreft, volkssport nummer 1. Ron Jans deed het fenomeen ooit af met “Aan het eind van het seizoen sta je waar je hoort te staan.” Dat is wat statistiek immers doet: hoe groter de dataset, hoe eerlijker de onbeheersbare factoren zich zullen distribueren en uitmiddelen.

De Spassky’s werden op 11 juni 2022, toevallig ook mijn 52e verjaardag, kampioen van de derde klasse A. Volgens Ron Jans was dat terecht.

En hoewel ik me moeilijk aan de gedachte kan ontworstelen op hoeveel momenten het net even anders had kunnen gaan, ben ik het met Ron eens. We speelden van de drie titelpretendenten (Hardenberg, Staunton en wijzelf) het meest constante seizoen. Met Staunton samen haalden we de meeste bordpunten (35.5) en als enige team 11 van de 14 matchpunten.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.