HZ University of Applied Sciences Schaaktoernooi in Vlissingen

Aanstaande zaterdag 6 augustus, start in Vlissingen het 24e HZ University of Applied Sciences Schaaktoernooi. De organisatie is blij met het aantal aanmeldingen tot nu toe, ruim 200, waaronder 9 GM’s en 11 IM’s. Het maximum­aantal deelnemers ligt op 260, dus aanmelden kan nog steeds.

Traditioneel wordt er op vrijdagavond afgetrapt met een simultaan of lezing. Deze keer zal oud-wereld­kampioen Ruslan Ponomariov uit Oekraïne een lezing geven aan de hand van het boek From Ukraine With Love For Chess, dat door hem is samengesteld en partijen bevat van alle Oekraïense topspelers (door hen zelf geanalyseerd). Uiteraard is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. De opbrengst gaat naar goede doelen in Oekraïne. Het is nog mogelijk om je aan te melden voor deze avond, via hztoernooi.nl

13 Reacties

 1. Avatar
  LDBoutens 01 augustus 2022

  Ik ben nu ondertussen wel meer dan benieuwd naar hoeveel van die 24 edities de Bard uit 030 heeft meegedaan en hoeveel titelhouders hij aan de zegekar heeft gebonden. Heeft iemand daar van de organisatie zicht op?

   

  Salut,

  Lukas

  Eenmalig deelnemer geloof ergens rond 2009).

 2. Avatar
  Caesar64 02 augustus 2022

  Heeft onze Anton Zeeuwse roots dat die elke keer meedoet? Ik ben ooit in Vlissingen geweest maar vond Middelburg plezanter?!

  • Avatar
   GerardLHiver 03 augustus 2022

   Alle 24 edities. Indrukwekkend! Hij heeft geen Zeeuwse roots, maar gewoon naar zijn zin in het Zeeuwse. Het schijnt dat hij logeert bij een (schaak)vriend. In, of in de omgeving van Middelburg.

 3. Avatar
  LDBoutens 03 augustus 2022

  Ik zou op 23 edities hebben ingezet, maar alle 24 is dus het goede antwoord! Anton heeft bij mijn weten geen Zeeuwse roots. En met de boulevard van Vlissingen en de bruine cafe-tjes in het centrum is niks mis.

  Salut!

  L.

  • Avatar
   Jan Jaap Janse 04 augustus 2022

   Ik sprak onze bard dinsdag nog, en hij kon bevestigen dat hij er altijd bij is geweest. Of er nog meer recordhouders zijn wist hij niet, maar de organisatie mogelijk wel. En nee, geen Zeeuwse roots: Anton is opgegroeid in Zeist.

   De komende editie wordt overigens een spannende, want Antons vaste logeeradres is dit keer niet beschikbaar. Dus als er lokalo’s zijn die een week lichte verzen en mooie verhalen willen?

 4. Avatar
  LDBoutens 03 augustus 2022

  Dat is een interessante vraag. Ik hou het op 1 keer.

  Staat me vaag iets van bij dat Anton in de Ledig Erf tijd het hierover had. Of hij het daadwerkelijk heeft uitgevoerd weet ik niet. Maar toch maar voor de zekerheid 1 invullen. 🙂

  • Avatar
   Richard Vedder 04 augustus 2022

   Lichte verzen? Onderstaand lied werd regelmatig afgespeeld op de CD-speler van Willem Bor onderweg naar een potje Belgische competitie. En dan bij Hazeldonk snel wisselen, want dan moest “Vlaanderen boven” van RvhG gedraaid worden!

   ‘k sla je kop van je romp

   ‘k schop je lijf van je kont

   wil je nog wat plezier?

   maak dat je wegkomt van hier!

 5. Avatar
  Caesar64 06 augustus 2022

  Hopelijk kijk ik er overheen maar ik zie Anton niet bij de live-borden?

  • Avatar
   Jan Jaap Janse 09 augustus 2022

   Het is inderdaad niet gelukt met het onderdak, dus de 24e editie is zonder Anton.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.