‘Boksen’ om de open Brabantse snelschaaktitel in Goirle

Voor het eerst sinds 2016 krijgt Brabant weer een snelschaakkampioen. De strijd om die titel wordt op zaterdag 29 oktober gestreden in Goirle. Daar wordt het Brabants Open Kampioenschap Snelschaken (BOKS) georganiseerd door de Goirlese schaakclub EGS, in samenwerking met de Brabantse schaakbond NBSB.

De Veldhovense grootmeester Benjamin Bok was in 2016 de laatste winnaar van het Johan van Mil-toernooi in Eindhoven, dat tevens het Open Brabants kampioenschap was. Met het wegvallen van dat toernooi in Eindhoven verdween ook de Brabantse titelstrijd van de toernooikalender. EGS maakt dit jaar in Goirle een einde aan dat vacuüm. In de kapel van Cultureel Centrum Jan van Besouw, waar al met succes in de zomer het weekendtoernooi GWK wordt gespeeld.

Omdat het een open kampioenschap is, kunnen ook schakers van buiten Brabant meedoen. Zij kunnen ‘gewoon’ het BOKS winnen, alleen de titel van Brabants kampioen is weggelegd voor de hoogste geëindigde speler die ook NBSB-lid is. En ook voor wie geen grootmeester is, maar gewoon een dagje lekker wil snelschaken in een inspirerende omgeving, is het toernooi in Goirle een goede optie. 

Er worden 11 speelrondes afgewerkt van 5 minuten plus 3 seconden increment per persoon per partij. Het BOKS kent ook prijzen voor lagere ratings en voor de beste jeugdspeler.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op de speciale sectie op de website van EGS: www.schaakclubegs.nl/boks-2022. Daar is ook een inschrijfformulier te vinden. 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.