Publiek grote winnaar bij match Lai-Smeets

Na twee jaar corona-ellende was Amsterdams beste snelschaker Hing Ting Lai eindelijk weer eens in staat om zijn rijke gaven te demonstreren ten overstaan van een talrijk publiek in schaakcafé De Laurierboom. Een tegenstander werd gezocht en gevonden in GM Jan Smeets, Nederlands kampioen in de jaren 2008 en 2010.


De dag begon met een kleine domper. Om 11.41 uur ontving ik het volgende appje:


Hoi Dirk, Jan hier. Ik zit in een trein net voor Schiphol, en we staan al een tijdje stil in verband met een persoon op de rails in de Schipholtunnel. Als we nu gaan rijden ben ik er tussen 12.15 en 12.30, ik hou je op de hoogte.


Potvolkoffie nog aan toe, dat zal je nou altijd zien! Nooit loopt er iemand in de Schipholtunnel, en juist vandaag wel. Als organisator is zoiets om knettermesjogge van te worden…
Maar gelukkig, om 11.58 uur kwam Jan met goed nieuws:

De trein is net weer gaan rijden. Als het niet weer misgaat, ben ik er rond 12.40 uur.

En zo kwam alles toch nog goed 🙂

Voor aanvang van de match werd nog even onderhandeld over het aantal partijen. De organisatie dacht aan 30 partijen van 3 minuten plus 2 seconden increment, maar dat vond Jan toch wat veel. Uiteindelijk werden we het eens over 24 partijen, ook mooi natuurlijk.

Lees verder: Verslag match Lai-Smeets

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.