Over Brabanders die Hollands praten: een geschiedenis vol geestverruimende middelen, paddo’s en andere psychedelica

Ook ditmaal weer een lange partij van mijn kant die nog lang analyseren vergde: daarom een wat korter verslag. Als je zelf immers aan het blunderen bent, is het verstandig je niet ook nog eens op andere borden te concentreren.

Een unicum afgelopen zaterdag: door al het Niemann-Carlsen nieuws volgt de hele wereld opeens de laatste schaakberichten. Ook vrienden en familie van wie ik het nooit had verwacht. Tot mijn stomme verbazing wensten meerdere mensen buiten de schaakwereld ons succes met de wedstrijd tegen Stukkenjagers. Waar de Niemann-saga en Teletekst pagina 643 al niet goed voor zijn…

Stukkenjagers dus. Sympathieke club met dito spelers. Maar ze hebben wel elke basisspeler heel hard nodig om een kans te maken dit seizoen te overleven. De vorige ronde kwamen de Brabanders zwak op, maar stuntten met 5-5. Nu waren ze weer duidelijk underdogs tegen ons en kwamen ze, gelukkig voor ons, nooit in de buurt van de Matchpunten. Ze persten wel elk druppeltje vechtersmentaliteit eruit, en dat is ook wat waard!

Te beginnen bij de kopmannen. Lees het verslag van Pieter Roggeveen over de Meesterklassewedstrijd Kennemer Combinatie – Stukkenjagers verder op kennemercombinatie.nl/2022/10/10/over-brabanders-die-hollands-praten-een-geschiedenis-vol-geestverruimende-middelen-paddos-en-andere-psychedelica/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.