Warmerdam pakt de leiding

Terwijl het in de match tussen Luke McShane en Lucas van Foreest gelijk bleef na een weinig opwindende remise, lukte het Max Warmerdam in de derde ronde eindelijk om de taaie Belg Daniel Dardha op de knieën te krijgen. Deze moest goed opletten na een onvoorziene dame-uitval van Warmerdam, maar deed dat niet, verloor twee pionnen en kon dat niet meer goedmaken.

In het Open toernooi zijn er na drie ronden vijf leiders, onder wie twee grootmeesters: Luca Moroni uit Italië en Bharath Subramaniyam uit India. De meest verrassende leider is Paul Hummel, die een gruwelijke fout van Nick Maatman in een remise-eindspel afstrafte.

Stand matches:
Warmerdam-Dardha 2-1
Van Foreest-McShane 1½-1½

Stand aan kop in Open toernooi:
1. GM Moroni (IT), GM Bharath (IND), Hummel, Elgersma, De Boer 3 punten

Live blog in Engels

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.