Daniel Dardha trekt match gelijk

Via een welhaast ongelooflijke eindspelzege tegen Max Warmerdam heeft Daniel Dardha de match in de vijfde ronde gelijkgetrokken. Warmerdam behandelde het eindspel te optimistisch en had te laat in de gaten dat niet hij maar zijn tegenstander op winst kon spelen. Op zet 85 werd dat de Nederlander uiteindelijk fataal. De partij uit de andere match, tussen Luke McShane en Lucas van Foreest, was uren eerder al in remise geëindigd nadat beide heren nieuwe wegen hadden verkend in het labyrint van de Berlijnse Variant van het Spaans, die slechts zeer zelden eindigt in winst van een der beide partijen.

Geen van beide matches is dus beslist. Morgen wordt hier de laatste ronde gespeeld.

In het Open toernooi versloeg, nadat de vijfde ronde al ’s ochtends was gespeeld, in de zesde ronde Thomas Beerdsen medekoploper Eelke de Boer en reikte tot de derde plaats. De 15-jarige Indiase grootmeester Bharath Subramaniyam en de Russisch-Noorse grootmeester Evgeny Romanov pakten via overwinningen de koppositie. Morgen wordt in de zevende ronde uitgemaakt welke vier spelers naar de kruisfinales gaan voor de toernooizege. De overige spelers gaan dan in de twee laatste ronden onder elkaar verder voor de prijzen van de ‘best of the rest’.

Stand in matches (na 5 ronden):
Warmerdam-Dardha 2½-2½
Van Foreest-McShane 3-2

Stand aan kop in Open (na 6 ronden)
1.Bharath, Romanov 5½
3.Beerdsen 5
4. 11 spelers met 4½ punt

Blog in Engels

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.