Schaakgrootmeester Lucas van Foreest: ‘Niemann is absurd, in elk opzicht’

Lucas van Foreest heeft de schaakmatch in Hoogeveen tegen Luke McShane met 4-2 gewonnen, maar het gesprek van de dag binnen de schaakwereld blijft de rel over de vermeende valsspeler Hans Moke Niemann.
Op de dezelfde dag dat Van Foreest de prestigieuze match won, maakte Niemann bekend een rechtszaak tegen wereldkampioen Magnus Carlsen te beginnen. Maar in Hoogeveen wordt er natuurlijk ook naar het schaken zelf gekeken, en dat zag er bij Van Foreest goed uit. ‘Lucas speelde gewoon zeer goed,’ gaf McShane na zes dagen schaken in het gemeentehuis van Hoogeveen sportief toe.

‘Hoogtepunt van het jaar’

Van Foreest was zeer tevreden met zijn overwinning tegen de gelauwerde Engelsman. ‘McShane is een sterke, solide tegenstander. Met zwart had ik niet veel problemen en met wit kon ik voor m’n kansen gaan.’ De 21-jarige Groningse grootmeester won dit jaar al toernooien in Limburg, Noorwegen en Finland. ‘Maar dit is wel het hoogtepunt van het jaar. Het was een grotere uitdaging. Het was een kans om tegenover mezelf te bewijzen dat ik goede spelers aankan.’
Lees verder: Schaakgrootmeester Lucas van Foreest: ‘Niemann is absurd, in elk opzicht’ – RTV Noord

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.