Kroegtoernooi ‘Beste schaker van Hilversum’ op 16 januari 2023

Alles is alweer geruime tijd normaal in de schaakwereld, maar in januari 2023 zijn er nog steeds activiteiten die een herstart verdienen na een onderbreking van twee jaar door corona. Wijk aan Zee kan deze maand gelukkig ook weer de honderden amateurschakers begroeten die door de pandemie twee edities hebben moeten overslaan.

Op kleinere schaal kunnen liefhebbers van kroegschaak weer aan de bak op het open snelschaaktoernooi van Hilversum, met als inzet de titel ´Beste schaker van Hilversum´. Op maandagavond 16 januari 2023 zijn liefhebbers van ´potje bier, potje schaak´ welkom in brouwerijcafé Mout op het Marktplein in Hilversum.

Het toernooi werd in 2018 in het leven geroepen als omlijsting van een bijzondere schaakhappening in Hilversum: de speelronde die de top­grootmeesters van Tata Chess afwerkten in Beeld en Geluid. Meteen werd duidelijk dat het gezellige kroegtoernooi geen eenmalig evenement zou zijn.

Deelname staat open voor iedere schaakliefhebber van 18 jaar en ouder, met als bijzonderheid dat er geen inschrijfgeld is verschuldigd terwijl er wel leuke prijzen (in natura) zijn te winnen. Ook huisschakers zijn welkom.

De hoofdprijs, een passende bokaal, staat garant voor een sprankelende afdronk.

Indeling naar speelsterkte in een A- en een B-groep. Het tempo is 5 minuten (+ 5 seconden erbij per zet) per persoon per partij. Er zullen 7 of 8 ronden worden afgewerkt.

De aanvang is 20.00 uur, prijsuitreiking omstreeks 23.00 uur. Uiterlijk om 19.45 uur aanwezig.

Inschrijving: Sterkste schaker van Hilversum (hsghilversum.nl)

 

Winnaars 2018-2023

2018: Pieter Roggeveen
2019: Jan Willem van de Griendt
2020: Youri Gerritse
2021: niet verspeeld (corona)*
2022: niet verspeeld (corona)

*In 2021 werd een online alternatief gehouden. Beste sch@ker van Hilversum werd Ramon Koster.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.