Hans Böhm vs. amateur met buttplug

Wie schaakt sterker, Hans Böhm of een amateur die via een buttplug signalen krijgt van Stockfish? Bij Khalid en Sophie werd het vandaag getest. De amateur was optimistisch maar had geen rekening gehouden met de speciale antibuttplugstrategie van Böhm…

Zie www.bnnvara.nl/khalidensophie/videos/590979 en dan vanaf ongeveer halverwege het filmpje (waarin verder nog over valsspelen wordt gepraat).

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

5 Reacties

 1. Avatar
  renzoverwer 13 januari 2023

  LOL en pseudolol.

  Die buttplug: er moest natuurlijk LOL en GEIN in het item. Ach, vooruit, ik ben de kwaadste niet – en er werd evenwichtig gesproken over bedrog, ik hoorde zelfs zeggen dat er ‘een serieus probleem’ was.

  Navolgend item, laatst op de radio, blonk uit in schijtlolligheid:

  www.nporadio2.nl/fragmenten/spijkers-met-koppen/b2873d89-ae54-4cfa-9052-f988e059d0a9/2023-01-07-combineer-schaken-en-boksen-en-je-krijgt-schaakboksen

  Ja, ik snap het hoor die enorme LOL. Het is schaken in de massamedia, dan werkt het zo.

  Ik constateer het gewoon even.

 2. Avatar
  Wijnand Engelkes 13 januari 2023

  Kijkend naar de uitzending moest ik denken aan die cartoon, waarbij de assistent komt melden dat het onderzoek niet kan doorgaan omdat de ladder niet door de deur past. Alsof een signaal coderen zo omslachtig moet.

  Initieel “piepje” en daarna vier signalen. De signalen kunnen zijn: stilte, kort, lang. Dat geeft 3x3x3x3=81 mogelijkheden, ruim voldoende voor de 64 mogelijke velden waar iets naar toe moet aan te geven. Met twee signalen extra, negen mogelijkheden dus kun je aangeven welk stuk erheen moet.(lees de velden van a8 tm h1, het eerste stuk dat naar het aankomstveld kan heet 1, het tweede 2 etc.) Dit dekt niet alles af (veel gepromoveerde stukken, minorpromoties) maar wel alles dat je in de praktijk zult tegenkomen. Met één initieel piepje en daarna maximaal zes pieps.

  Visueel kan ook. Kaartje met zes gebieden, zwart wit of grijs. Soort brailleteken.

   

 3. Avatar
  Wimvanderwijk 13 januari 2023

  Ik waardeer de uitzending qua amusementswaarde met een 8 (schaal 1 t/m 10) en qua waarheidsvinding met een 2 (ja, ik ben mild, wat het laatste betreft). Onbedaarlijk gelachen om het strategische inzicht van Hans dat voor een zet als Th8-h5 liefst 29 piepjes nodig zijn…

  Voor zover ik de partij heb kunnen reconstrueren: 1 d4 d5 2 Pf3 Lg4(?!)  3 c3 (of c4, maar Hans kennende c3) e6 4 Da4+ c6 5 Pe5 Dc7(??) 6 Pxg4 met stukwinst en opgave op commando van Hans. (Partijverloop niet zeker, er is wat tussenuit geknipt).

  De laconieke opmerking van Bianca: ‘Nu heb je het al dan niet valsspelen van Hans Niemann….”, vind ik best wel opmerkelijk (hoezo ‘al dan niet’, doet het er dan niet toe?).

  De conclusie van Tobi dat de ‘theorie nu is ontkracht’ (de (onzin)theorie over valsspelen via ’trillende kralen’ in de anus) lijkt me te makkelijk. Iemand die geen goede schaker is, zoals de guitige gast die het experiment bedacht, heeft niets aan zelfs  ‘de  allerslimste computer’. Maar de echte theorie is juist dat topspelers baat kunnen hebben bij een simpel signaal, op een cruciaal moment in de partij. Die theorie is  niet ontkracht (maar ook niet bevestigd).

  Best wel sneu dat we kennelijk blij moeten zijn met de media-aandacht, zonder duidelijke conclusies.  De uitzending  viel samen met de dag dat onze denksportbroeder Jan Groenendijk zijn nationale titel dammen prolongeerde. Niemand had het erover: geen rel, geen aandacht. Best wel sneu, eigenlijk.

  Maar voor de komende twee weken verwijs ik  graag naar wijlen voetbaltrainer Ernst Happel: ‘Kein Geloel, Schach spielen!

  (Nou ja, hij zei het over voetbal. Maar dat schijnt tegenwoordig  zo’n corrupte sport te zijn).

 4. Avatar
  renzoverwer 15 januari 2023

  En toen haalden we ook nog GS: https://www.geenstijl.nl/5168752/foto-s-schaker-heeft-geen-anaalballen-in-anus/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.