Hoe gaat het Tata Steel-toernooi valsspelen bestrijden?

De hele (buiten)wereld stort zich graag op de vermeende cheaten van schakers. In de NOS-app wordt duidelijk hoe toernooidirecteur Jeroen van den Berg welke maatregelen er in Wijk aan Zee zijn genomen om valsspelen tegen te gaan.

 

Voor de link, ga naar dit artikel of klik op het plaatje.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

2 Reacties

 1. Avatar
  TheBlackKnight 13 januari 2023

  Het is goed en mooi dat er uitgebreid gesproken wordt over vermeend valspel en vooral wat er tegen te doen. Welke acties en maatregelen er ingezet worden. Negatieve aandacht is ook aandacht. Toch hoop ik persoonlijk dat straks vooral over het schaken zelf gaat en niet enkel over (mogelijk)valsspelen. Dat zou in mijn optiek het schaken tekort doen. Hopelijk weten bepaalde spelers zo te stunten dat ook dit uitgelicht mag gaan worden, want ik begrijp ook wel dat media vooral hongerig is op wat mensen/ lezers trekt. Het is fantastisch dat er weer zo massaal geschaakt mag worden na de coronabeperkingen.

  • Avatar
   arjo1982 14 januari 2023

   Ik denk dat het juist goed is het er nu vooraf even over te hebben…
   Dan kunnen we het zodra het toernooi begonnen is weer over schaken zelf hebben 😉

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.