Apeldoorn boven Groningen!

Aan het begin van het seizoen is het altijd weer even de vraag of we geluk krijgen met de loting. Alle deelnemende teams zijn natuurlijk allang bekend, maar het is altijd afwachten of we uit of thuis spelen tegen Groningen. Dit seizoen mochten we weer afreizen naar de mooie studentenstad. Elk seizoen lijkt het er op dat beide teams op hun allersterkst komen voor deze match. Met drie grootmeesters aan beide kanten was de rest van de match ook volledig bezet door titelhouders. Drie van de top 5 uit Nederland speelden mee, en Apeldoorn deed niet eens een beroep op Anish Giri. Loek van Wely houdt zich ondertussen schuil ergens in de tweede klasse. Aangezien de tweede helft van het seizoen al is aangebroken en beide teams bovenin stonden was dit een belangrijke wedstrijd. In ieder geval waren er genoeg ingrediƫnten voor een spannende match!

De belangrijkste individuele partij van de dag voor ons was duidelijk bord 1, Thomas Beerdsen – Sipke Ernst. Thomas is namelijk al een tijdje op jacht naar zijn laatste grootmeesternorm, en zijn start met…

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.