Filmmiddag in het Max Euwe Centrum

Zaterdag 4 maart om 12.30 uur is het weer tijd voor CinéMax.

Vanaf 7 april vindt de titelwedstrijd plaats tussen Ian Nepomniachtchi en Ding Liren. Maar wat is er eigenlijk nodig om wereldkampioen te worden? In CinéMax kijken we naar twee boeiende documentaires die inzicht geven in de uitdagingen die zo’n strijd met zich meebrengt.

We beginnen met Album 61 van regisseur Halil Efrat. Deze fantastische weergave volgt Boris Gelfand en zijn team terwijl ze zich voorbereiden op en spelen tegen Vishy Anand voor de wereldtitel in 2012.

Na een korte pauze gaan we verder met de documentaire The Chess Player van Joël Calmettes over niemand minder dan Garry Kasparov. We zien Kasparov in 1998, op het hoogtepunt van zijn heerschappij. De hoeveelheid energie en werk die hij aan zijn carrière gaf, is werkelijk inspirerend om te zien!

Als u geen tijd hebt om beide documentaires te bekijken, is dat geen probleem. Album 61 duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten, wat betekent dat we rond 14.00 uur zullen beginnen met de documentaire over Kasparov. Het is verder nog belangrijk om op te merken dat beide documentaires in het Engels zijn en alleen Album 61 van (Engelse) ondertiteling is voorzien.

De toegang tot CinéMax is gratis!

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.