Herman Grooten geeft masterclass in Wageningen

Herman Grooten tijdens een training in Maastricht (foto Hans Hoornstra)

Op maandag 20 maart a.s. zal IM Herman Grooten een masterclass geven aan de clubleden van SV Wageningen. De training wordt ook opengesteld voor mensen van buitenaf.

Grooten zal een presentatie geven over de vraag hoe clubschakers in zijn ogen op een verantwoorde manier een opening kunnen leren. De vraag waarmee elke clubschaker worstelt: “de opening is achter de rug, hoe nu verder?” zal iedereen bekend voorkomen. De praktijk leert dat veel schakers thuis “verzuipen” in de vele varianten die openingsboeken doorgaans bieden. Hoe kun je met weinig vrije tijd toch op een verantwoorde en leuke manier de belangrijkste principes en ideeën van een opening de baas worden?

 

Aan de hand van een schema wordt een leidraad aangeboden om een opening thuis te bestuderen waarbij het accent gelegd wordt om het begrip van die opening. In deze masterclass zal Grooten aan de hand van diverse tips en raadgevingen je proberen uit het moeras te houden om (letterlijk!) door de bomen het bos te gaan zien. In deze interactieve training zullen we op schematische wijze zien hoe een opening bestudeerd kan worden. In deze training zal een stramien aangeboden worden om openingen op een verantwoorde manier onder de knie te krijgen. Ook zullen we proberen om het net geleerde zelf in de praktijk te brengen. Tijdens de training en aan het eind ontvangt iedere deelnemer materiaal met uitleg, voorbeelden opgaven en nog meer.

 

De training begint om 20:00 uur en zal ongeveer tot 22:30 uur duren. Doe je mee? Meld je dan aan bij Fred Jonker: jonkerfred089@gmail.com.

De nodige informatie hierover tref je aan in deze Flyer-Masterclass Openingen Wageningen en wordt gegeven op de website van de SV Wageningen.

 

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.